Elina og Lone anbefaler til sommerlæsningen
Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.
Af Anne Cecilie Holk Pedersen
Elina anbefaler
”Mellem verdener – Ragnarok” af Dina Kjøng Sjöblom
Alexandra arbejder med en udstilling om oldtiden på det lokale museum. Den mystiske udstilling er ikke hvad den giver sig ud for, og en nat sendes Alexandra tilbage i tiden til jernalderens Skotland. Her hvirvles hun ind i en verden med mytologi, folklore, interne stridigheder og politiske agendaer.
”Bogen der ikke ville læses” af David Sundin
Bogen gør alt undervejs for at man ikke læser den. Den forsøger blandt andet pludselig at flyve væk med sine vinger, skjuler ord og bytter om på bogstaverne. Hjemme hos os grinede både børn og voksne, og moren fik en smule sved på panden under oplæsningen. Virkelig en underholdene og sjov bog for hele familien. Bogen anbefaler jeg dog ikke som godnatlæsning.
”At vende sig mod havet: en søgen efter eventyr” af Emil Midé Erichsen
Emil har i denne bog spændende refleksioner om ønsket om at skabe eventyr og uforudsigelighed i samspil med det elskede familieliv med kone og børn. En bog som denne læser jeg som lydbog. Emil er selv oplæser, og dette gør rigtig meget for stemning og oplevelse af eventyret. Lydbogen kan findes på e-reolen.
Lone anbefaler
”De gyldne duer” af Martha Hall Kelly
Fortællingen handler om de to veninder Josie og Arlette. Deres historier binder dem sammen gennem arbejdet i den franske modstandsbevægelse. Dette gjorde at de blev taget til fange og endte i kz-lejr, hvor de var udsat for mange forfærdelige forsøg.
Flere år sendere krydsede deres veje igen, denne gang i jagten på en nazilæge, som de begge kendte fra deres tid i lejren.
”Liber” af Minds of 99 (CD)
Dette 2. album fra Minds gør det godt. Jeg er især vild med ”Stjerner på himlen ” og ”Ma cheri Bon Bon”.
Biblioteket har også en podcast af Christoffer Kock Nielsen - "The Minds of 99, Alle skuffer over tid" - hvor han fortæller om hvad ”Alle skuffer over tid ” har betydet for ham.
”Nattevagten- dæmoner går i arv” af Ole Bornedal
Du kender helt sikkert den 1. ”Nattevagten”. Nu er det Martins datter Emma, som tager jobbet som nattevagt på retsmedicinsk afdeling. Emma læser medicin og har gennem studiet kendskab til retsmedicinsk afdeling. Men med dette job får hun et helt andet syn på hvad, der sker i kælderen. Vi genser flere af de samme personer fra 1’eren, hvilket gør den utrolig spændende og meget uhyggelig.