Anne Cecilie og Maria anbefaler til sommerlæsningen

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.

Af Sonja Larsen

Tags

Bibliotekaren anbefaler

Anne Cecilie anbefaler

"Portræt af en kvinde i flammer" (Film)

Den franske manuskriptforfatter og filminstruktør, Céline Sciamma, står bag denne smukke og gribende film. Det er et historisk, romantisk drama, der udspiller sig i det 18. århundrede på en fjern ø uden for Bretagnes kyst mellem en maler og den aristokratiske kvinde, hvis portræt hun er bestilt til at male. 

"Lykken har otte arme" af Shelby van Pelt

70 årige Tova Sullivan gør rent på det lokale akvarium, og en aften opdager hun at kæmpeblæksprutten Marcellus ikke er i sit akvarium. Det bliver starten på et umage venskab, der bringer både nye bekendtskaber og gamle minder og tab op til overfladen.

"De tabte minders ø" af Yoko Ogawa

Kan du forestille dig, at roser og kalendere en dag forsvandt? Ikke bare ophørte med at eksistere som ting, men også forsvandt helt og aldeles fra vores hukommelse? Det er virkeligheden på den lille isolerede ø, hvor Yoko Ogawas roman finder sted. Her forsvinder fugle, hatte, spilledåser, og meget andet, fra beboernes minder. De ganske få personer, der ikke glemmer de forsvundne ting, bliver jagtet af mindejægerne. 

Maria anbefaler

Godt nyt til Star Wars-fans!

Der er udkommet en masse i den sidste tid, og der er lidt til alle målgrupper. ”Star Wars - hvor er Chewbacca?” og ”Star Wars - the Mandalorian - hvor er Grogu?” er for de 4-8 årige. ”5 minutter i godnat: Star Wars” er højtlæsning for de 5-9 årige. Let-læsningsserierne ”Læs med Star Wars” og ”Læs med Star Wars – unge jedier på eventyr” er for de 9-12 årige. Til sidst er tegneserie serien ”Star Wars” af Alessandro Ferrari for de 9-14 årige. Fælles for dem alle er, at de foregår i Star Wars universet og er helt fantastiske.

”De døde husker" af Teddy Work

Teddy Vork skriver gysere, og de er virkelig uhyggelige. ”De døde husker” handler om et gyserløb i skolens kælder til skolefesten. Men noget går grueligt galt. ”Pigen med det regnvåde hår” handler om Gustav som lige er flyttet ind, og en dag ser han en pige i opgangen, men der er noget helt forkert ved hende. Begge gysere kan varmt anbefales til de 12-14 årige.

”Oceanis - fuld fart i dybet" af Anne Ruhe

Så er der nyt fra Anna Ruhe – kendt for serien Duftapoteket – Der er ”Oceanis - fuld fart i dybet” der er en spændende fremtids historie. Der er racerløb, magiske dyr og kamp om overlevelse, og så er den fyldt med illustrationer. Det er en fiktions historie, men for at gøre Oceanis universet mere realistisk er der løbende fakta bokse, og det fungerer rigtigt godt. Anbefales til de 10-14 årige.