Irene og Sonja anbefaler til sommerlæsningen

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.

Af Sonja Larsen

Tags

Bibliotekaren anbefaler

Irene anbefaler

"Slået hjem" af Karin Heurlin

Vi hører om Luna på 46 år, der lige er blevet skilt – og slået hjem til sin barndomsby Svendslev. Men som tiden går, kommer Luna lige så stille oven vande igen, og finder glæden ved livet og hendes nye tilværelse i provinsen.

"Åndeløs" af Jennifer Niven

Dette her er en virkelig fin bog i genren YA, om den første forelskelse og alle de ting, der er svære i den alder. Claudine skal starte på college efter sommer, hun skal sige farvel til alt det velkendte - og ikke nok med det, så skal hendes mor og far også skilles.

"Løbeklubben i Saudi" af Lotte Garbers

Maiken, som er antropolog, tager imod en stilling i en medicinalvirksomhed i Saudi-Arabien. Her skal hun følge den saudiske pige Shaza, og hendes brug af virksomhedens vægttabsmedicin. I den forbindelse kommer Maiken med i en løbeklub kun for kvinder, og får hurtigt kendskab til nutidens unge moderne arabiske kvinder - og i særdeleshed den unge Jamilla.
 

Sonja anbefaler

"I sidste øjeblik" af Claire Keegan

Endnu en perle fra irske Claire Keegan, der også har skrevet Omsorg og Den slags små ting. I denne nye udgivelse får vi tre noveller der hver i sær beskriver et forhold mellem en mand og en kvinde. Hvor hendes andre to bøger er meget rørende og har barnet som omdrejningspunkt, møder vi i disse tre noveller det voksne menneske i både absurde, sjove og dramatiske situationer. 

”Jeg anerkender ikke længere jeres autoritet: manifest" af Glenn Bech

Fantastisk stærkt, direkte og sårbart vidnesbyrd fra en ung mands opvækst i et Danmark der på mange områder er delt; i klasser, i køn, i seksualitet. I muligheder og i de privilegier vi har eller ikke har, afhængig af vores opvækst. 

”Generation skærm: en guide til forældre og andre med ansvar" af Nanna Schelde

Jeg vil anbefale denne bog til alle der har børn og på et eller andet tidspunkt bliver konfronteret med temaet børn og skærm! Uanset om du har små eller store børn er der så mange guldkorn at hente i denne bog, hvor det ikke er nødvendigt at læse mellem linjerne for at forstå at vi som forældre bliver nødt til at tage ansvar for vores børns liv på nettet. På trods af den direkte tone, er dette ikke en udskammende dommedagsprædiken.