Michal og Anita anbefaler til sommerlæsningen

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.

Af Anne Cecilie Holk Pedersen

Tags

Bibliotekaren anbefaler

Michal anbefaler

”Enkernes land” af Jeanette Varberg

Jeanette Varberg er kendt for sit arbejde inden for arkæologi og især for at forske i kvindernes rolle i vores historie. Det er også kvinderne og historien, der er i centrum i Enkernes land. Bogen er velskrevet byder bl.a. på dobbelt tidslinje, rituelle dødsfald, livet som fisker i slutning af 1800 tallet og den tidlig kristendom.

Serien 1000-årsriget af Tonny Gulløv 

En barsk serie om vikingerne og livet på Jómsborg. Palnatoke fortæller historien, som ikke er blottet for humor og sprog man kan forvente af en vikingejarl.
Som lydbog på eReolen er hele serien indlæst af Bjarne Henriksen som er en oplevelse i særklasse.

”Den store djævlekrig” af Kenneth Bøgh Andersen

Mange kender serien som efterhånden har en klassikerstatus blandt dansk ungdomsfantasy. Serien er let at læse, fuld af humor, spøjse væsner og følelser som kun ungdommen oplever dem. Det er god underholdning, hvor man også kan blive en smugle klogere på de historier og personer fra forskellige religioner.

Anita anbefaler

”Myrna” af Michael Enggard

Jeg er vild med Michael Enggards bøger. Han er god til at skabe romaner med vilde og fængslende skæbnefortællinger og farverige karakterer – og så får han altid på en eller anden måde flettet Nordjylland ind i sine fortællinger lige meget hvor de foregår. Hovedpersonen, Myrna, lever en stilfærdig tilværelse med sin uforudsigelige teenager, Asta. I forbindelse med en skoleopgave laver Asta en podcast med sin mor som hovedpersonen. Det gør, at fortiden indhenter Myrna, og hun vælger at opspore sine veninder fra dengang. Er de stadig i live – og ønsker de at have noget med Myrna at gøre?

”Ikke et kirsebær” af Jakob Hero

Jakob Hero har illustreret mange bøger, særligt børnebøger – og det er også derfra, jeg har stiftet bekendtskab med ham. Men han er virkelig også dygtig som forfatter – og det var lidt svært at begrænse sig til at anbefale kun en af hans bøger. Jakob skriver socialrealistiske romaner med et strejf af det usædvanlige – og lige præcis strejfet gør, at man skal læse denne bog. P.S. hvis du også er vild med Jakob Hero, så kommer han snart med en ny bog, som hedder ”Når vi holder vejret”.

”Kære Bagklog: Minder og fortrængninger” af Maise Njor

Maise Njor finder en kasse i kælderen med sine gamle dagbøger, og gennem minderne lærer Maise sig selv og livet at kende igen. Jeg elsker selv at genlæse mine dagbøger – for de indeholder minder, indsigter og ja, hvem jeg er og hvem jeg engang var. Og så er det også lidt underholdende at være bagklog på fortid-Anitas veje. Det er også derfor jeg gerne vil anbefale denne bog. For hvad er minder egentlig og hvorfor glemmer man noget, og husker noget andet?