Voksne

Spot på: Tove Ditlevsen

Gå på opdagelse i Tove Ditlevsens forfatterskab og glæd dig til spændende foredrag dette efterår med forfatterens barnebarn, Lise Munk Thygesen.

Af Inge Hvingelby Wittorff Olesen

Biblioteket bugner af Tove Ditlevsens tekster - find dem både på hylderne i dit lokale bibliotek eller som e- og lydbog på eReolen. 

Her får du et godt og blandet udvalg:

Kom tættere på

Tove Ditlevsen skånede aldrig sig selv. Hele Danmark kunne læse om hendes selvmordsforsøg, narkomani og kaotiske familieliv. Toves familie, de ufrivillige biroller i hendes forfatterskab, har været tavse – indtil nu, hvor Toves barnebarn tager ordet.

Den 24. oktober gæster Lise Munk Thygesen Den Gamle Biograf i Mariager til en snak om en familiehistorie om skam, skæbne og tilgivelse med bibliotekar Anne Cecilie Holk Pedersen.

Klogere på Tove Ditlevsen

Vil du vide mere om Tove Ditlevsens liv og forfatterskab før eller efter efterårets foredrag, kan du dykke ned i et væld af viden i de mange bøger, der er skrevet om forfatteren - eller gå på opdagelse i Forfatterwebs uddybende artikel.

Den danske forfatter Tove Ditlevsen levede et hårdt liv med en arbejderbarndom på Vesterbro, et turbulent kærlighedsliv med fire ægteskaber og mange og langvarige sygdomsperioder. Gennem hele livet kanaliserede hun sine følelser og erfaringer ud i litteraturen, og det helt særlige talent, hun i sin samtid måske ikke blev helt anerkendt for, er i de senere år blevet belyst og berømmet både i Danmark og i udlandet. Tove Ditlevsen er med sine knivskarpe og ærlige skildringer af kvindeliv en ener i dansk litteratur.

  • Forfatterweb