Torben og Lykke anbefaler til sommerlæsningen

Hvad læser vi egentlig selv, når vi ikke er trukket i arbejdstøjet? Få svaret her når vi hver uge i ferien anbefaler vores egne favoritter til sommeren.

Af Inge Hvingelby Wittorff Olesen

Tags

Bibliotekaren anbefaler

Torben anbefaler

Fortabt i Afrika (film)

I 1938 beslutter den tysk-jødiske familie Redlich, at flygte til Kenya. Her er de mildest talt uforberedte med de udfordringer og det kulturchock, de oplever. Hvor de voksne tumler med, at finde sig til rette med deres nye liv og de, i stigende grad forfærdelige breve fra Tyskland, finder pigen Regina sig straks til rette og med tiden træder moderen Jettel i karakter. Med den lokale Owuor, finder familien endelig sin vej. 

Mageløse Maurice og hans rådsnare rotter (film)

Maurice, hans rotter og den let bøvede knægt Keith har en fed fidus kørende, med, mod betaling, at befri landsbyer, der er overrendt af rotter – dem selv. I byen Bad Blinz møder de den meget entusiastiske Malicia, der dog irriteres over, at de ikke passer ind i hendes opfattelse af eventyrlige helte og byen skjuler en slem overraskelse. 

Samme dag næste år (film)

En smuk, romantisk film om to livslange venner, hvis platoniske venskab strækker sig over tyve år, hvor ingen af dem rigtigt, får udtrykt deres åbenlyse gensidige tiltrækning. Hvert år mødes de på den samme dag og vi oplever deres livs op- og nedture undervejs. Stilsikkert instrueret af Lone Scherfig, efter en roman af David Nichols og tilgængelig på Filmstriben.

Lykke anbefaler

”Akvariet” af Anne Cathrine Bomann

Vigga har svært ved at finde sig til rette i samfundet, hun er single, nærmer sig de 30 og er kronisk arbejdsløs.
Hendes bedste veninde Maiken er det eneste menneske, som hun har en relation til. Da Maiken bliver gravid og derfor er et andet sted i livet går det hårdt ud over Vigga, som føler at hun mister det tætte bånd til sin veninde. Vigga er i sorg over det og knytter sig til en blæksprutte som ligger i et akvarie på hendes arbejdsplads Oceanet, hvor hun er sendt i jobtræning. Hun føler en samhørighed og forståelse fra og til blæksprutten i vandet.
Via blæksprutten får Vigga indsigt i hvor absurd og overfladisk livet er uden tætte relationer og hvor vigtigt det er for begge kvinder at finde hinanden igen.
Dejlig bog!

”Klokketårnet i Piacenza” af Peter H. Fogtdal

Autofiktion om Peter H. Fogtdals reinkarnationer og sin families historie.
Peter er på jagt efter sin identitet og sin familiehistorie. Hvor stammer han fra og hvem er han?
Han tager adskillige DNA-tests og får flere forskellige svar. Gennem en regressions terapeut udforsker han i sit sind og via udlandsrejser sit ophav og fortæller om sine tidligere liv. 
Han har blandt andet været landsbylæge med forfatterdrømme i 1800-tallet, en jødisk soldat og en violinsnedker i 1700 tallet. Hans tidligere liv trækker tråde til sit nuværende liv.

”Under de høje ege” af Chris Whitaker

Idyllen krakelerer da en 3 årig dreng Harry bliver kidnappet fra sit hjem af en person i en klovnedragt. Hvor er Harry og hvem gjorde det?
Harrys mor Jess er ved at blive vanvittig og leder dag og nat efter sin søn. Den lokale sherif Jim, der drives af sine følelser for hende forsøger med alle midler at finde gerningsmanden.  Under opklaringen kommer man ind bag facaden af byens beboere og der afdækkes et væld af hemmeligheder og løgne.
En rigtig page-turner.