Voksne

Lone Theils - krimimesteren

Lone Theils er mangeårig korrespondent i England og anerkendt forfatter af true crime, krimier og børnebøger. I marts vandt hun "Krimimessens Publikumspris 2024” - og du kan møde hende dette efterår, når hun besøger Mariagerfjord Bibliotekerne.

Af Anne Cecilie Holk Pedersen

Tags

Inspiration Mød forfatteren

”Nora Sand”-serien

Nora Sand er en dansk journalist, ansat hos magasinet Globalt og bor og arbejder i London. Hun inddrages gennem serien i spændende og farlige kriminalsager, som er omdrejningspunktet i de enkelte bøger. Sideløbende med dette følger gennem hele serien Noras privatliv, hvor hun hjemme i Danmark har sin far og autistiske bror – familien er blevet forladt af Noras mor. Men mere centralt følger man især forholdet til Andreas (the one that got away) en mand fra Noras ungdom, som hun forlod for at drage ud i verden, men som hun møder igen i England hvor han, som politimand, arbejder sammen med britisk politi og de optager den romantiske forbindelse, hvilket er noget kontroversielt, da Andreas allerede er i/på vej ud af et forhold, dette trekantsdrama løber igennem hele serien. 

Lone Theils krimi-romaner tager udgangspunkt i virkelige kriminalsager, som hun bruger til at skabe sine egne krimihistorier.

”Signe Brask”-serien

Signe Brask er en ung, nyuddannet politiassistent, der er flyttet hjem til i Holstebro, fordi hun som menig politibetjent  er kommet på kant med sin tidligere kollega og gode ven fra politiskolen. Igennem serien følger denne tidligere kollega og ven med til det vestjyske og fortsætter chikanen af Signe, selv da hun forflyttes til Klitmøller som vikarierende patruljebetjent.