Velkommen på Hobro Bibliotek

Herunder kan du læse om praktiske informationer, der kan være værd at kende til, inden dit besøg på Mariagerfjord Bibliotekernes hovedbibliotek: Hobro Bibliotek.

Åbningstider

Biblioteket har åbent alle dage med undtagelse af juleaftensdag og nytårsaftensdag. 

Ankomst

  • Du finder biblioteket midt i gågaden i Hobro på adressen Adelgade 28. 
  • Ankommer du i bil er der mulighed for parkering på bagsiden af biblioteket, hvor du finder en parkeringsplads via Nordvestvej. 
  • Der kan opnås adgang til Hobro Bibliotek via gågadens torv, hvor der også er mulighed for handikapparkering på torvet. 

Adgang og elevator

  • Hovedindgangen har skydedøre, som let kan entreres i rullestol eller el-scooter. 
  • I selvbetjent tid skal du anvende dit sundhedskort for at få adgang til biblioteket. 
  • Du skal være oprettet på Mariagerfjord Bibliotekerne for at opnå adgang i den selvbetjente åbningstid. Er du ikke allerede oprettet kan du gøre det via hjemmesiden med MitID.

I bibliotekets stueetage finder du pc’er med mulighed for print, kaffeautomat og flere muligheder for at sidde i sofaer eller ved borde.

Fra stueetagen er der adgang til første sal via både elevator og trapper, som findes over for bibliotekets hovedindgang. På første sal finder du bibliotekets store sal, som anvendes til arrangementer. 

På biblioteket har gulvene fast belægning uden hældning.  

Biblioteksrummet

På biblioteket finder du alt fra hyggekroge, hvor du kan fordybe dig i dagens avis til spændende udstillinger med aktuelle bøger og computere med netadgang og mulighed for print. 

I den betjente åbningstid er der mulighed for at få hjælp af en bibliotekar. Bibliotekarerne hjælper gerne med en god anbefaling, at finde det materiale, du leder efter, eller med at lære dig alle selvbetjeningsmulighederne.

Der er lavet særlige afdelinger for børn og unge på biblioteket, hvilket giver mulighed for at finde hyggelige kroge rundt omkring og for at sidde i fællesskab og snakke, lave lektier, eller bare slappe af – alene eller sammen. Du finder både børne- og ungeafdelingen centralt i biblioteksrummet. Her finder du desuden et toilet med pusleplads.

I børneafdelingen er der desuden mulighed for at låne gamingcomputere for børn og unge op til 18 år.

I afdelingen for faglitteratur kan du låne et lille mødelokale. Lokalet kan bookes gratis af alle, som ønsker at bruge det, via en fysisk tavle ved siden af døren, hvorpå du kan skrive dig op. Spørg gerne en bibliotekar, hvis du ikke kan finde rummet på biblioteket.

Aktuelle aviser og tidsskrifter finder du ved at gå til højre inden for hovedindgangen. 

I bibliotekets kaffeautomat er der mulighed for at købe kaffe, kakao og te til 10 kroner. Der kan betales med MobilePay. Koldt vand er gratis i automaten.

Arrangementer

Mariagerfjord Bibliotekerne er jævnligt afholder på forskellige arrangementer på biblioteket eller den store sal på første etage. 

Har du fået bevilget en ledsager, er der gratis adgang for ledsagere til arrangementer. 

Kunstetagerne

Via Hobro Bibliotek er der adgang til Kunstetagerne i bibliotekets betjente åbningstid. Her kan du gratis opleve skiftende udstillinger foruden en fast udstilling med værker fra Hobro Kunstsamling. Vær opmærksom på, at 1. og 2. sal i udstillingen kun kan tilgås via trapper.

Toiletter 

På bibliotekets stueetage finder du to toiletter umiddelbart inden for hovedindgangen. Der findes et handikaptoilet, som ligger i forlængelse af børnebiblioteket. 

Hjælpemidler

Fører- og servicehunde er velkomne på biblioteket med deres ejer. 

Har du spørgsmål? 

Hvis du er i tvivl om noget, har særlige behov eller ønsker mere information, så skriv eller ring til os. I den betjente åbningstid er du altid velkommen til at kontakte os og bede om hjælp. 

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Hobro Bibliotek via:

  • Tlf.: 97115200
  • E-mail: hobrobibliotek@mariagerfjord.dk.