Velkommen på Arden Bibliotek

Herunder kan du læse om praktiske informationer, der kan være værd at kende til, inden dit besøg på Arden Bibliotek.

Biblioteket har åbent alle dage med undtagelse af juleaftensdag og nytårsaftensdag. 

Ankomst

  • Arden Bibliotek har til huse i Kulturhuset i Arden på adressen Bluhmesgade 19, få minutters gang fra togstationen. 
  • Ankommer du i bil, er der mulighed for parkering på bagsiden af Kulturhuset og ved Kirkens Korshærs genbrug over for Kulturhusets hovedindgang.

Adgang og elevator

  • Kulturhusets hovedindgang såvel som biblioteket har automatiske døre, som let kan entreres i rullestol eller el-scooter ved hjælp af dør-kontakten, der er placeret i hoftehøjde til venstre for døren. Vær opmærksom på at dørene åbnes indad. 
  • I selvbetjent tid skal du anvende dit sundhedskort for at få adgang til biblioteket. 
  • Du skal være oprettet på Mariagerfjord Bibliotekerne for at opnå adgang i den selvbetjente åbningstid. Er du ikke allerede oprettet kan du gøre det via hjemmesiden med MitID.

I bibliotekets stueetage finder du pc’er med mulighed for print, kaffeautomat og flere muligheder for at sidde i sofaer eller ved borde.

Fra stueetagen er der adgang til første sal via trapper eller via elevatoren i kulturhusets foyer. 

På første sal finder du børnematerialer samt hyggekroge og gaming computere for børn og unge op til 18 år.

I Kulturhusets foyer finder du aviser.

På biblioteket har gulvene fast belægning uden hældning.  

Biblioteksrummet

På biblioteket finder du alt fra hyggekroge, hvor du kan fordybe dig i dagens avis til spændende udstillinger med aktuelle bøger og computere med netadgang og mulighed for print. 

I den betjente åbningstid er der mulighed for at få hjælp af en bibliotekar. Bibliotekarerne hjælper gerne med en god anbefaling, at finde det materiale, du leder efter, eller med at lære dig alle selvbetjeningsmulighederne.

Der er lavet særlige afdelinger for børn og unge på biblioteket, hvilket giver mulighed for at lege, finde hyggelige kroge rundt omkring og for at sidde i fællesskab og snakke, lave lektier, eller bare slappe af – alene eller sammen. 

I bibliotekets kaffeautomat er der mulighed for at købe kaffe, kakao og te til 10 kroner. Der kan betales med MobilePay og kontanter. Koldt vand er gratis i automaten.

Arrangementer

Mariagerfjord Bibliotekerne er jævnligt afholder på forskellige arrangementer på biblioteket eller i kulturhusets sal og andre lokaler. 

Har du fået bevilget en ledsager, er der gratis adgang for ledsagere til arrangementer.

Toiletter 

I Kulturhusets stueetage finder du toiletter på gangen til højre for hovedindgangen, mens handikaptoilet samt pusleplads ligeledes findes i den lille gang i foyerens anden ende.

Hjælpemidler

På biblioteket kan du få udleveret en solsikkesnor. Solsikkesnorene udleveres uden spørgsmål fra personalet i den betjente åbningstid. 

Fører- og servicehunde er velkomne på biblioteket med deres ejer.

Har du spørgsmål? 

Hvis du er i tvivl om noget, har særlige behov eller ønsker mere information, så skriv eller ring til os. I den betjente åbningstid er du altid velkommen til at kontakte os og bede om hjælp. 

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte Arden Bibliotek via:

  • Tlf.: 97114200 
  • E-mail: ardenbibliotek@mariagerfjord.dk