Ny i Danmark

Nyttige links til dig, der er ny i Danmark.

Officielle hjemmesider

Ny i Danmark

Udlændingestyrelsen informerer her om gældende regler og procedurer for behandling af sager. Nyidanmark.dk er Udlændingestyrelsens og Styrelsen for International Rekruttering og Integrations officielle internetportal om reglerne for indrejse og ophold i Danmark. Dansk og engelsk version af siden.

Life in Denmark

På Lifeindenmark.dk finder du en praktisk guide vedrørende dit ophold i Danmark - uanset om det er arbejds- eller studierelateret. 

Mariagerfjord Bibliotekerne tilbyder

Bibliotek.dk

Bibliotek.dk er en fælles database med alt, hvad der findes af materialer på de danske biblioteker, herunder bøger på andre sprog. Fri adgang for søgning. 

Du skal være oprettet som bruger hos Mariagerfjord Bibliotekerne for at kunne bestille i bibliotek.dk.

eReolen Global

På eReolen Global kan du låne udenlandske ebøger, netlydbøger og magasiner. 

Adgang, hvis du bor i Mariagerfjord Kommune og er oprettet som bruger på Mariagerfjord Bibliotekerne.

Pressreader

Via Pressreader har du online adgang til 7.000 aviser og magasiner fra 100 forskellige lande og på 60 forskellige sprog. 

Fuld adgang når du er på biblioteket og 72 timers fjernadgang når du er oprettet på biblioteket. 

Online sprogkurser

www.danskherognu.dk

Dansk Her og Nu er et kursus i dansk for begyndere. Programmet kan anvendes som lektiehjælp og til selvstudie. Programmet er udviklet med støtte fra det tidligere Ministerium for Flygtninge, Indvandrere og Integration. 

Fri adgang.

www.sproget.dk

Sproget.dk er indgangen til det danske sprog. Du kan søge på alt, der vedrører det danske sprog. Sproget.dk er et samarbejde mellem Kulturministeriets institutioner for sprog og litteratur, Dansk Sprognævn (DSN) og Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL). 

Fri adgang.

Vores fællessprog

Vores fællessprog lærer dig den danske grammatik på ti forskellige sprog. Først vælger du sprog, dernæst kan du på en række faneblade vælge en del af den danske grammatik. Herefter ser du både det valgte sprog og den danske grammatik på samme side. Programmet er resultatet af et beskæftigelsesprojekt for flygtninge og indvandrere på Daghøjskolen Silkeborg. 

Fri adgang.