Voksne

Jette Dige Rokos: Sådan én ræven har skidt (romandebut)

Jette Dige Rokos præsenterer sin romandebut, "Sådan én ræven har skidt" som udkommer 15. juli 2024 på forlaget Mellemgaard.
Tid
19:00 - 21:00
Sted
Kulturhuset i Arden
Bibliotek
Arden Bibliotek
I samarbejde med
Kulturhusforeningen
Adresse

Bluhmesgade 19
9510 Arden
Danmark

Mød den lokale forfatter Jette Dige Rokos, der vil fortælle om sin debutroman. Hun fortæller blandt andet om tilblivelsesprocessen, skriveprocessen, research, sin egen baggrund, og så læser hun udvalgte stykker op fra bogen.

Om romanen

Romanen "Sådan én ræven har skidt" følger Edith gennem nedslag i livet fra barndommen i et husmandssted på landet, og til hun er omkring tredive år og står ved en skillevej. Edith er intelligent og vil gerne følge sine drømme om uddannelse, men tiden spænder ben. Senere følger vi hende gennem ægteskabet med en mand, der ikke kan komme overens med sine kunstnerdrømme. Ediths livsduelighed udfordres således gang på gang af komplicerede familieforhold og af konsekvenserne, når man ikke har frit valg på alle hylder. Sådan én ræven har skidt er en gribende udviklingsroman, der omhandler et såkaldt almindeligt menneske i en tid, der dyrker den store oversete kvinde. Ediths historie er langt mere repræsentativ og ikke mindre vigtig, da den giver en overbevisende skildring af kvinders vilkår. Fortællingen er ikke begrænset af sin historiske ramme, for mange af Ediths udfordringer er tidløse og gennemleves af kvinder i enhver generation.

Om forfatteren

Jette Dige Rokos, (f. 1962), MA, har undervist i dansk i Island gennem mange år. Hun har boet flere steder i udlandet, i alt i tredive år, men har sine rødder i Nordjylland, hvorfra hun nu skriver på fuld tid.  "Sådan én ræven har skidt" er hendes skønlitterære debutroman.